Forgalomba áll az első felújított metró

Forgalomba állítják a 3-as metró vonalán az első felújított szerelvényt hétfő kora délután Budapesten.

MNO
2017. 03. 20. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István főpolgármester közölte, az új szerelvény nem sokkal fél 2 után indul utasokkal a fedélzetén Kőbánya-Kispestről. A tervek szerint 2018 nyarától már csak ilyen felújított szerelvények közlekednek majd a vonalon.

Eddig összesen öt, egyenként hat kocsiból álló szerelvényt szállítottak Moszkvából Budapestre, s áprilisig mindet „befogják”. A korábbi közbeszerzésen nyertes orosz cégnek, a Metrovagonmasnak két év alatt 69 milliárd forint értékben 37 szerelvényt kell felújítania. A felújítottakra az oroszok végül 30 éves garanciát vállaltak. A közlekedési hatóság január 10-én valamennyi metrókocsinak zöld jelzést adott, azaz kiadta a típusengedélyt. A járműveknek az üzemi teszteket követően ezer kilométeres tartampróbán kell igazolniuk, hogy alkalmasak a vasúti forgalomban való közlekedésre. A régi, közel három évtizedes szerelvények gyakran kigyulladtak, füstöltek.

Részletek és riport hamarosan. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.