Gaskó István: Orbán miatt kellett a drága bútor

Gaskó megmagyarázta a sokmilliós költekezést, szerinte szükség volt luxusbútorokra a VDSZSZ székházában.

MN
2017. 03. 28. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt ott semmiféle rongyrázás, érthető, ha az ember milliós berendezési tárgyakkal díszíti a székházat, ahová Orbán Viktor is beállíthat; azt meg nem akarhattuk, hogy a miniszterelnök ijedtében elszaladjon, amiért olajos padlóval várják – fejtegette Gaskó István a Hír TV-ben, hogy miért költött annyit a Vasúti Dolgozók Szakszervezetének központjára, miért vett például 320 ezer forintért egy faliórát vagy hétmillióért tárgyalóasztalt a székházba.

A volt szakszervezeti vezető szerint az is érthető, hogy hatmillió forintot költöttek függönyökre, hiszen egy háromszintes épületben nagyon sok az ablak – a tagdíjakból viszont egy fillért sem fordítottak a berendezésre, a bútorzatot pályázati pénzekből vagy a Liga Szakszervezetek külsős forrásaiból szerezték be.

„ De én úgy gondolom, hogy ez sokkal kevésbé érdekes, mint az, hogy a Liga, illetve a VDSZSZ Szolidaritás a VDSZSZ-szövetség ingatlanait, ingóságait nem akarja kiadni, és inkább megosztoznak rajta, meg a sajtót hergelik vele, hogy olvassák a fejemre, hogy 320 ezer forintos óra volt” – magyarázta Gaskó Kálmán Olgának, a Hír TV műsorvezetőjének. Gaskó Istvánt 2015-ben, huszonöt év után menesztették a szervezet éléről korrupciógyanús ügyei és költekezései miatt – a szervezet több feljelentést is tett az ügyben, a BRFK nyomozói pedig megszállták a VDSZSZ és a Liga székházát, iratokat foglaltak le a feltételezett visszaélések után kutatva.

Gaskó most azt mondta, ezekből a feljelentésekből semmi nem bizonyosodott be, „semmi, nem tudok róla semmit”. Hozzátette: ismeretlen tettesek ellen indult a feljelentés, állítólag, és hozzá nem jutottak el, de még a gazdasági alelnökhöz sem. Hangsúlyozta továbbá: nem közpénzből vitte el a feleségét nászútra, az saját zsebből volt, amit bizonyítani is tud.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.