Grassalkovich-kastély: kifarol az MSZP

Mégsem támogatják a szocialisták, hogy ingyen kerüljön a vadászkamarához a kastély.

Katona Mariann
2017. 03. 17. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meggondolta magát az MSZP, mégsem támogatják, hogy a hatvani Grassalkovich-kastély ingyen az Országos Magyar Vadászkamarához kerüljön. Pedig az erről szóló, jelenleg is az Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslatot korábban aláírta Lázár János és Semjén Zsolt mellett a szocialisták közül – többek között – Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, Bárándy Gergely vagy éppen Hiszékeny Dezső.

Ami szakmailag indokolt volt, az politikailag tarthatatlanná vált – ezzel magyarázták most a visszalépésüket.

Rövid közleményük szerint ugyanis az MSZP még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy az állami vagyon magánosítása ügyében együttműködik a Fidesszel.

A kastély átadásának tervét egyébként a törvényjavaslatban azzal indokolták, hogy a vadászkamara kiemelkedő szerepet tölt be a jövő vadásznemzedéke kinevelésében, részt vállalva ezzel az állam közfeladatának ellátásában. Emiatt pedig kézenfekvőnek látszik, hogy a Magyar Vadászati Múzeumnak otthont adó kastély fenntartását ők vegyék át.

A javaslatnak jövő kedden már is megkezdődik a parlamenti vitája. Az MSZP visszalépésével viszont gondban lehet a kormány, hiszen a Ház előtt fekvő tervezetnek van olyan része, amelynek elfogadásához kétharmados többségre van szükség. Márpedig a Fidesz és a KDNP önmagában nem tudja ezt biztosítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.