„Gyurcsány igazán eltakarodhatna”

Fekete-Győr András szerint nemcsak a Fidesszel, hanem Szanyival és Gyurcsánnyal szemben is keményen kell fellépni.

MNO
2017. 03. 07. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem leszünk budapesti törpepárt – mondta a Hír24-nek adott interjújában Fekete-Győr András. A hétvégén párttá alakult Momentum Mozgalom elnöke szerint meredek elképzelés lenne, ha 28 évesen miniszterelnök akarna lenni, a parlamentbe jutással viszont nem elégedne meg. Hangsúlyozta, nemcsak a Fidesszel, hanem például Szanyival és Gyurcsánnyal szemben is keményen kell fellépni. Nem szeretné, hogy a Momentumnak bármi köze legyen hozzájuk. Véleménye szerint Gyurcsánynak nagy szerepe van abban, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett és kiépítette a NER-t, Szanyi pedig fideszes propagandalapoknak ad sértett interjúkat, amivel magát minősíti.

Arra a kérdésre, hogy miből táplálkozik az az arrogancia, amivel elutasítják a többi ellenzéki erő közeledését, legyen szó akár Gyurcsányról, akár Szanyiról, úgy felelt: „Bocsánat, de ők nem érdemelnek mást. Nem mindenkivel szemben vagyunk arrogánsak – ha ez arrogancia –, de nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből.”

Beszélt az ügynökaktákról is, amelyeknek nyilvánossága a rendszerváltás befejezésének és az új kezdetnek egyik előfeltétele, a Momentum pedig erre szövetkezett. Az erre vonatkozó terveik már megvannak, de ennek kérdése sok hónapon, akár fél éven át tartó kezdeményezés lesz az országjárás és a szervezetépítés mellett. Kiemelte, ez a téma eddig is a közbeszéd része volt, de van annak szimbolikája, hogy az 1989 környékén született nemzedék felnő, létrehoz egy politikai mozgalmat, és egyik első követelése az ügynökakták nyilvánossága. Főleg úgy, hogy a Fidesz és adott esetben a kormány soraiban is ott ülnek azok a döntéshozók, akiket zsarolni lehet a múltjukkal. Ez óriási nemzetbiztonsági kockázat – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.