Hamarosan bezárhatják a körmendi menekülttábort

Jelenleg mindössze egy kongói fiatalember tartózkodik ott.

MNO
2017. 03. 20. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 31-ével megszűnik a körmendi menekülttábor, ám nagy költözködésre nem kell számítani, mivel jelenleg mindössze egy menekült, egy kongói fiatalember tartózkodik ott – tudta meg a Nyugat.hu. Mint írják, hasonlóra lehet számítani a vámosszabadi tábor esetében is, ahol jóval többen, 70-80-an várakoznak.

Nagy Viktor, a Helsinki Bizottság jogásza közölte, a nemrég elfogadott jogi határzárra vonatkozó szabályozás miatt számítani lehet arra, hogy rövidesen okafogyottá válik a körmendi befogadóállomás fenntartása.

A bevándorlási hivatalnál nem cáfolták a körmendi és vámosszabadi tábor bezárását, de időpont megjelölése helyett azt közölték, „a menedékkérők átszállításával egyidejűleg az intézmények működtetése felfüggesztésre kerül” – teszi hozzá a Nyugat.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.