HM: Nem juthat ki lövedék a szentendrei lőtérről

Vizsgálják a futónő hivatalos bejelentését.

MNO
2017. 03. 10. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédelmi Minisztérium határozottan cáfolja azt a csütörtöki, több hírportál által is átvett Facebook-bejegyzést, miszerint a honvédség szentendrei lőteréről kiszabadult lövedék veszélyeztetett volna egy a laktanya mellett futó nőt.

Mint közleményükben leszögezik, a lőtérről nem juthat ki semmilyen veszélyt jelentő lövedék a Duna-parti sétányra. Közlik azt is, hogy a Facebook-bejegyzés írójának hivatalos bejelentését vizsgálják, valamint emlékeztetnek, hogy a környező civil létesítmények annak tudatában épültek a – jóval korábban, hosszú évtizedekkel ezelőtt épített – lőtér mellé, hogy az semmilyen formában nem jelenthet veszélyt az ott élőkre, arra járókra nézve.

A 24.hu korábban azt írta, csütörtökön a szentendrei önkormányzat testületi ülésén is téma volt a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája mellett történt incidens. A Szentendrei Anyukák Facebook-csoportjában egy futónő ugyanis közölte, délelőtt a Duna-parton futott a katonaság mögött, és elkezdődött a lőgyakorlat, majd egy golyó süvített el a fejétől körülbelül két méterre. Arról is beszámolt, hogy ezután bement szólni az altisztképző parancsnokságára. A válasz az volt, tudnak róla, hogy ilyen problémák vannak a lőtérrel, mert már többen jeleztek hasonló esetet, egyszer egy katonával is történt ilyen. A magyarázat szerint a fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret.

A testületi ülésen a város polgármestere a 24.hu szerint bejelentette, telefonon felhívta a laktanya parancsnokát, aki ígéretet tett arra, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben. Időközben a futó rendőrségi feljelentést tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.