Idős nők tiltakoztak Orbán Viktor házánál

Civilbe öltözött rendőrök, valamint egyenruhás kollégáik is igazoltatták őket.

MNO
2017. 03. 07. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civilbe öltözött rendőrök, valamint egyenruhás kollégáik is igazoltatták azt a két idős hölgyet, akik Orbán Viktor Cinege úti házához mentek, és tiltakozó plakátokat ragasztottak a kormányfő házának kapujára. Az összesen öt intézkedő rendőr erősítést is hívott, így végül a parancsnok is megérkezett – derült ki a Sztárklikk.hu oldalra feltöltött videóból.

„Most töltöm be a 75-öt. Mit képzel, ki vagyok én, terrorista? Vagy micsoda? Hát ez gyalázat!” – mondta az egyik néni, aki nem értette az intézkedést, mondván, ő csak véleményt nyilvánított azért, hogy ne kerüljön az utcára. Az idős asszonyok arról beszéltek, hogy a civil ruhás rendőrök nem igazolták magukat megfelelően, igazolványukat csak felvillantották.

A tüntetők egyik A4-es méretű papírján az állt, hogy „itt lakik egy gyáva miniszterelnök, aki eladta a magyar népet a pénzhatalomnak”. A másikon arról írtak hosszabban, hogy szerintük nem erősödik a magyar gazdaság, hiába harsogja ezt a kormányzati propaganda. Egy darabig a rendőrök nem adták vissza az idős hölgyek iratait, állításuk szerint ugyanis rögzíteniük kellett az adatokat. Később egy kamera is előkerült, így videóra vették, ahogyan a két nő ott áll Orbán Viktor háza előtt.

A Sztárklikkre feltöltött felvételből nem derült ki, milyen következménye lett a tiltakozásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.