Így közlekedjen a nemzeti ünnepen!

Számos BKK-járat módosított útvonalon közlekedik. A MÁV minden járművét hadrendbe állítja.

MTI
2017. 03. 13. 17:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 15-ei ünnepségek miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje Budapesten szerdán.

A Budapesti Közlekedési Központ hétfő közleménye szerint a 2-es villamos szerda reggel rövidített útvonalon, majd két szakaszra osztva közlekedik, a 47-es és 49-es pedig csak délután 4 órától jár, addig a meghosszabbított útvonalú 61-essel lehet utazni.

A buszjáratok közül a 16-os nem jár majd, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E járat délelőtt két szakaszra osztva viszi az utasokat: a Blaha Lujza tér és a Szent Gellért tér között nem közlekednek majd. A 178-as pedig a Naphegyről csak a Szent Gellért térig fog járni. A 9-es buszok délután négy óráig a Kiskörút, Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Nagykörúton, a 15-ös és 115-ös buszok pedig csak a Nyugati pályaudvarig közlekednek. A 105-ös a déli órákban a Lánchíd helyett a Margit hídon, délután pedig a Podmaniczky útra terelve halad. Módosított útvonalon jár majd a 184-es busz is.

A 70-es és a 78-as trolik a külső végállomásaik felől csak az Akácfa utcáig szállítanak utasokat, a 83-as pedig terelt útvonalon közlekedik.

A BKK kéri, hogy az ünnepi rendezvények helyszínét aki teheti, kötöttpályás járatokkal – elsősorban metróval – közelítse meg.

A MÁV-Start arról tájékoztatott, hogy szerdán ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-Start az összes üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33 százalékos kedvezményt is igénybe vehetik a vasúton március 14-e délelőtt tíz órától 15-e éjfélig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.