Kamerafelvételek: az eljárások felfüggesztését kérték Óbudán

A közterület-felügyelet vezetőjéhez fordult a III. kerületi polgármester.

MTI
2017. 03. 31. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP) azt kérte, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság egyértelmű jogi állásfoglalásáig a közterület-felügyelet vezetője azonnali hatállyal függessze fel az ügyeket.

Tarlós István főpolgármester múlt pénteki sajtótájékoztatóján foglalkozott azzal, hogy Budapest egyes helyein, ahol évtizedek óta megszokott forgalmi rend volt, új KRESZ-táblákat helyeztek el, és így a kamerák felvételei alapján ötvenezer forintos bírságot szabnak ki a szabálytalan autósokra.

A főpolgármester azt mondta: arra biztatja azokat, akik így jártak, hogy ne fizessék be a büntetést, mivel a kamerafelvételek alapján a közterület-felügyelő nem jogosult büntetni. Közölte, kezdeményezi, hogy a helyzeten mihamarabb változtassanak.

Az ORFK szerdán közölte: a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.