Keményen bírálta a kormányt a Quimby frontembere

Kiss Tibi versben fogalmazta meg Veiszer Alinda műsorában, hogy mi a baja az Orbán-rendszerrel.

MNO
2017. 03. 11. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megkérdeztem, miért mondja mindig azt, hogy a dalai nem politizálnak. Azt mondta, azért, mert tényleg nem , de ír olyan szövegeket is, amelyek tényleg aktuálisak. Csak heccből megkérdeztem, akkor elmondana-e egyet. Esküszöm, nem gondoltam, hogy megteszi. Kiss Tibi, a Quimby frontembere ilyeneket rejteget a fiókjában” – írta Veiszer Alinda saját Facebook-oldalán, ahol a műsorból is feltett egy részletet.

Kiss Tibi az Indexnek azt mondta, a verset, amely egyébként egy színházi darabhoz készült, személyes élmény ihlette: egy ápolóval beszélt hosszan, aki elmesélte neki a történetét. A verset a darab szerint egy nagyon mérges csuklyás ember mondja el, „aki lehet néger, zsidó, meleg vagy mocskos libsi”. Hozzátette, hogy bár a vers az eredeti környezetében nyeri el valódi értelmét, a benne megfogalmazott dühöt ő is átélte.

A mostani politikai helyzetről azt mondta, lassan inkább kabaréhangulata van, és művészileg egyre kevésbé ihlető, mert nem kihívás már, nincsenek benne inspiráló dolgok, olyan részletek, amelyeket nehéz átlátni például.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.