Kövér Lászlót kérik, ne lehessen bármiről népszavazást kiírni

Erős közleménnyel jelentkezett vasárnap a Honfoglalás 2000 egyesület.

MNO
2017. 03. 12. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős közleménnyel jelentkezett vasárnap a Honfoglalás 2000 egyesület: a civil szervezet levélben kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy tegyen javaslatot egy határozatra, amely tiltaná az alapos indok nélküli népszavazási kezdeményezéseket.

A Honfoglalás 2000 azzal érvel, hogy túl sokba, öt–nyolc milliárd forintba kerül egy népszavazás ahhoz, hogy egyes pártok és mozgalmak „mondvacsinált okból”, politikai haszonszerzés vagy adatgyűjtés céljából erről referendumot kezdeményezzenek – és nem lehet a népszavazás intézményét a napi politikai harcok eszközévé tenni.

Az egyesület azt is javasolta, hogy aki referendumot kezdeményezne, tegyen le kauciót, amelyet csak a „sikeres népakarat kinyilvánítása esetén” kaphatna vissza – idézi a szervezet közleményét az MTI.

A Honfoglalás 2000-et a Szilvási György vezette Nemzeti Szociáldemokrata Párt hozta létre. Az egyesület legutóbb azzal rukkolt elő, hogy az október 23-i nemzeti ünnep előtt előzetes letartóztatásba kellene helyezni Juhász Pétert, az Együtt elnökét – nehogy vérontásig fajuljon, hogy az ellenzéki pártvezető és csapata is elmegy a Kossuth téren tartott állami ünnepségre. Juhászt végül a rendezvényt biztosító Valton emberei nem is engedték be a térre, néhány sípos szimpatizánsának viszont sikerült bejutnia.

Ha úgy vesszük, a Honfoglalás 2000 látnoki erővel bírhat, mert az ellentüntetőket alaposan megrángatták az állami ünnepen, Ungváry Krisztián történészt például úgy megütötte valaki, hogy a vére is eleredt.

Az egyesület egyébként 2015-ben már azt is felvetette, hogy elfogatóparancsot kellene kiadni Angela Merkel német kancellár ellen. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.