Középkori viszonyok: csak papíron lehet kérdezni a kormányt

Nem kíméli a fákat a kormány, ha a képviselők parlamenti beadványairól van szó.

MNO
2017. 03. 11. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ismeri az ímélt a kormány, ha a képviselők kérdéssel fordulnának hozzájuk: az Országgyűlés csak a papíralapú, személyes aláírással ellátott kérdést, interpellációt fogadja el, amikor valaki a kabinet tagjait szeretné kérdezni.

Az ellenzéki képviselők régóta elavultnak tartják a kommunikációs formát, és újítást szeretnének – derül ki az ATV összefoglalójából.

A csatorna Kész Zoltán veszprémi független képviselőt is megszólaltatta, aki szintén nehéz helyzetben van az interpellációk benyújtásakor – amikor nincs ülésnap, feladatai választókörzetéhez kötik, legutóbb is csak faxon tudott kérdést intézni Rétvári Bencéhez, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárához.

A megoldás egy elektronikus nyilvántartás lenne, ahova minden képviselő feltölthetné digitális aláírással ellátott beadványait – ráadásul a törvényjavaslatok leadásánál ilyen rendszer már működik is, Parlex néven.

Az ATV szerette volna megkérdezni az Országgyűlés sajtószolgálatát is, de az nem válaszolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.