Lemond az egyház a józsefvárosi iskola fenntartásáról

Visszavonta a Deák Diák Általános Iskola fenntartására vonatkozó nyilatkozatát a görögkatolikus egyház.

Hutter Marianna
2017. 03. 29. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyház döntése nem meglepő, miután tegnap az esetleges fenntartóváltásról szóló tájékoztatón egyértelművé vált: a szülők élesen elutasítják a lehetőséget, mondván, ők úgy szeretik az iskolát, amilyen az jelenleg. Emellett a józsefvárosi önkormányzat polgármestere, Kocsis Máté is azt kérte az egyháztól, „ne így, ne itt és ne most” próbáljanak meg iskolát átvenni a kerületben.

Az egyház lapunknak eljuttatott közleményében azt is jelezte, közölték a döntést az érintett Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjével, Tolnai Mariannával, illetve az iskola igazgatójával, Farczádi Bencze Tamással.

Lapunk kedden számolt be arról, hogy két nyolcadik kerületi állami iskola fenntartását is átvenné egy-egy egyház, ám az érintett gyermekek szüleit aggasztja, hogy egyelőre nem sok konkrét információt tudni a részletekről. A másik érintett egyház a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa, amely a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola fenntartója szeretne lenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.