LMP: Nem ússzák meg!

Folyamatosan adja be az újabb népszavazási kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottságnak az ökopárt.

Fokasz Oresztész
2017. 03. 22. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan adja be az újabb népszavazási kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottságnak az LMP a paksi atomerőmű bővítésének ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet Szél Bernadett frakcióvezetőtől. A korábban lesöpört kérdéseikre utalva hozzátette: a kormány nem ússza meg ennyivel. A politikus az állampolgárokat is arra buzdítja, hogy küldjék meg ötleteiket az ökopártnak.

Szerdán is beadtak két kérdést a bizottságnak, ezek így szólnak:

További négy kérdésük pedig már régebb óta elbírálásra vár, ezek:

Megírtuk: az NVB kedden öt olyan kérdést dobott vissza, amelyet az LMP szóvivője, Gál József magánemberként nyújtott be. Ezek az alábbiak voltak:

Az illetékes bizottság mindegyiket elkaszálta arra hivatkozva, hogy azok nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség végrehajtásába ütköznek, illetve nem felelnek meg az egyértelműség követelményének. Ráadásul egy eredményes népszavazás három évig köti az Országgyűlést, így a 2030-as évtizedre vonatkozó kérdések is értelmezhetetlenek az NVB álláspontja szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.