Lövéseket hallottak a Városligetben

Fegyvernek látszó tárgyat láttak ligetvédők a biztonsági őröknél.

MNO
2017. 03. 22. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ligetvédők lövéseket hallottak a lebontott Hungexpo-épületek környékén, a régi Kertem területéről, amely egykor a ligetvédők tábora is volt – írja a Hvg.hu. A benti biztonsági őröknél fegyvernek látszó tárgyat láttak. A rendőrség szabálysértési feljelentést tett, és a Városliget Zrt. azt ígéri, lesznek következmények, ha megalapozottak a vádak.

Mint írják, az aktivisták kihívták a rendőrséget, a BRFK a helyszínre ment, és két esetben szabálysértési feljelentést tett, amelyet elküldött a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A ligetvédők az esetről Facebook-oldalukon tettek közzé képeket.

A Városliget Zrt. nem tud az incidensről, de minden erőszakos cselekménytől a leghatározottabban elhatárolódik, és ezt várja el szerződéses partnereitől is. A cég tájékoztatást kér a rendőrségtől, és „amennyiben megállapítható szabálysértés, természetesen megteszi a szükséges intézkedéseket” – idézi a Hvg.hu.

Később a rendőrség kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. március 21-én 10 óra 20 perckor bejelentés érkezett, mely szerint a Városliget egyik építési területéről a bejelentő lövést hallott. A rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették és az ügyben két esetben szabálysértési feljelentést tettek, amelyet megküldtek a lakhely szerint illetékes Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak – közölték.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.