Ma már el sem indult a felújított orosz metró

A szerelők még keresik az ajtóhiba okát.

MNO
2017. 03. 22. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állt forgalomba szerda reggel a felújított orosz metró szerelvény, mivel a szerelők még keresik a keddi ajtóhiba okát – tudta meg több forrásból az Index. Mint írják, a probléma megszűnt, ám a BKV biztosra akar menni, hogy nem fordul elő újra a hiba.

Egyébként információik szerint nem az ajtóhiba volt az első baki a felújított metrón: az átadás napján pont azon a kocsin ment ki a szellőző biztosítéka, amelyen a főpolgármester és a sajtó nagy része utazott, ezért a kocsiban elég meleg volt.

hétfőn átadott új metrószerelvényt kedden vonták ki a forgalomból, mivel gond volt az ajtóval. A BKV közleményben azt írtra, a járművezető ajtójelzési hibát észlelt a szerelvényen, ezért az utasokat leszállította, és a szerelvény kiállt a forgalomból.

„Az említett hibajelenség az ajtók működését nem befolyásolta, így az utasok biztonságát sem veszélyeztette, de a hiba okának megállapítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivontuk a forgalomból. Az újonnan forgalomba állt szerelvényeknél – mint minden új vagy felújított műszaki rendszernél – a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok nem tekinthetőek szokatlannak” – fűzték hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.