Ma nyelvvizsgázott Csiszár Jenő

Az új milánói főkonzul a Kecskeméti Ókollégiumban írásbelizett.

MNO
2017. 03. 04. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiszár Jenő a Kecskeméti Ókollégiumban tett írásbeli középfokú vizsgát olaszból, a nevét is felolvasták a teremben, az eredményről egyelőre nincs hír – közölte olvasói információra hivatkozva a 444.

A Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy Csiszár Jenő lesz idén ősztől az új milánói főkonzul, a Bors szerint az állás csaknem kétmillió forinttal járhat.

Amikor a 444 döntés megalapozottságáról és nyelvi felkészültségéről kérdezte a Külügyminisztériumot, azt válaszolták:

„Csiszár Jenő az üzleti és médiavilágban jártas, széles kapcsolati tőkével rendelkezik, élt Olaszországban, teljesen alkalmas arra, hogy segítsen a külgazdasági eredmények további javításában az észak-olaszországi gazdasági térségben. Ez a régió Olaszország teljesítőképességének egyik meghatározó motorja, és a Magyarországon befektető olasz vállalatok otthona.”

Később a nyelvvizsgára vonatkozó kérdésre a külügy azt felelte, „Csiszár Jenő élt Olaszországban, beszéli a nyelvet, a nyelvvizsgát kiküldetésének megkezdése előtt természetesen le fogja tenni”.

Térítésmentes lesz az első középfokú nyelvvizsga – mondta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, a kormány elvi támogatását adta szerdai ülésén ahhoz, hogy az első nyelvvizsga térítésmentes legyen még ebben a kormányzati ciklusban. A szabályozás konkrét részleteinek kidolgozása és a költségek felmérése ugyanakkor még előttük áll – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.