Magányos farkasoktól tartanak a magyar titkosszolgálatok

A merénylők új hulláma már nem robbant vagy lő, de ugyanolyan veszélyes.

MN
2017. 03. 29. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt a távirati iroda közlése szerint felidézte, hogy a múlt heti londoni merényletet magányos elkövető hajtotta végre, s a bizottság ülésén a szolgálatok is felhívták a figyelmet arra: a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet iraki és szíriai területvesztései nyomán több magányos elkövető veheti célba Európát. Ráadásul olyan újfajta magányos elkövetőkre kell felkészülni, akik már nem feltétlenül robbanóanyaggal vagy sorozatlőfegyverrel, hanem bármilyen arra alkalmas eszközzel elkövethetnek merényletet.

A testület fideszes alelnöke, Németh Szilárd azt hangsúlyozta, hogy a bizottsági ülésen a szolgálatok és a rendőrség képviselői egyértelművé tették: Magyarország egyedülálló módon képes megvédeni a schengeni és a magyar határt. Így – bár százszázalékos biztonság nem létezik – a lehető legnagyobb biztonságban vannak Magyarország polgárai – szögezte le.

A szakszolgálatok félelmeit támasztják alá azok a merényletek, amelyeket az utóbbi hetekben, hónapokban követtek el radikális iszlamisták Nyugat-Európában. Az Iszlám Állam korábban arra buzdította követőit, hogy késsel vagy bármilyen más elérhető fegyverrel támadjanak civil célpontokat Nyugaton. 

Tavaly Nizzában és Berlinben hajtott járókelők közé egy elvakult terrorista, tucatnyi holttestet maga után hagyva. Néhány napja a londoni Westminster hídon vezette a járókelők közé járművét egy radikális. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.