Majdnem lelőttek egy futót a katonák Szentendrén

A honvédek nem mentegetőztek, állítólag máskor is előfordult már.

MNO
2017. 03. 09. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu információja szerint csütörtökön a szentendrei önkormányzat testületi ülésén is téma volt a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája mellett történt incidens. A városban egy Facebook-bejegyzés alapján terjedt el a hír, hogy a honvédségi lőtérről származó éles lövedék pár méterre süvített el egy futó mellett.

„Délelőtt a Duna-parton futottam a katonaság mögött. Elkezdődött a lőgyakorlat, majd egy golyó süvített el a fejemtől kb. 2 méterre” – írta a Szentendrei Anyukák Facebook-csoportjában a futónő, aki arról is beszámolt, hogy ezután bement szólni az altisztképző parancsnokságára. A válasz az volt: tudnak róla, hogy ilyen problémák vannak a lőtérrel, mert már többen jeleztek hasonló esetet, egyszer egy katonával is történt ilyen. A magyarázat szerint a fémhez csapódó éles lőszerek néha irányt változtatva elhagyják a lőteret.

A testületi ülésen a város polgármestere a 24.hu szerint bejelentette, telefonon felhívta a laktanya parancsnokát, aki ígéretet tett arra, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben. Időközben a futó rendőrségi feljelentést tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.