Majtényi: Órákon belül megváltozhat a helyzet

„Bármikor megtörténhet a csoda, nem kell sokáig elviselnünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.”

Koncz Tamás
2017. 03. 15. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bármikor megtörténhet a csoda, nem kell sokáig elviselnünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Bármennyire elviselhetetlen a helyzet, órákon belül megváltozhat” – mondta Majtényi László. Az Eötvös Károly Intézet elnöke az Elnököt a köztársaságnak! csoport budapesti demonstrációján szólalt fel több ezer ember előtt. Felidézte, 1848-ban senki nem bízott volna a szabadság kivívásában, a forradalom mégis kitört, és egy nap alatt győzedelmeskedett.

Majtényi kíváncsi volt arra, ott van-e a tömegben Sándor Mária – és kérte a közönségtől, mindenki köszönje meg Máriának, amit az emberekért, az egészségügyért és az eljövendő negyedik köztársaságért tett.  

Orbán Viktor beszédéről a szónok azt mondta, a miniszterelnök szavaiban nem sok értelmet talált brüsszelezésen és ismeretlen birodalmak fenyegetésén kívül. A kormányfő korábbi mondatára, miszerint „egyszer kell győznünk, de nagyon”, úgy utalt, hogy a miniszterelnöknek és pártjának „csak egyszer kell elveszítenie népszerűségét, de akkor nagyon”. A volt ombudsman azt is mondta, a szegényeket gyámolító országra van szükség.

Orbán kormánya folyamatosan ellenséget keres, akkor is talál, ha éppen nincs. – Ilyen a menekült, ilyen a civil, és egyszer ilyenek lehetünk mindannyian – figyelmeztetett a szónok.

Majtényi László egyúttal követelte a valódi törvény előtti egyenlőséget és az oligarchaadó bevezetését, valamint a sajtószabadságot és a cenzúra eltörlését. Hozzátette, a Habony-, Rogán- és Mészáros-birodalom eltörlését is látni szeretné.

A hatalmi önkénnyel szemben jelenleg csak Strasbourg ad jogi védelmet Magyarországon. – Épp ezért azt kívánjuk, hogy legyenek valódi bírák itthon a Donáti utcában, az Alkotmánybíróság épületében is – fogalmazott Majtényi.

– Valójában ki az idegen érdekek képviselője, mi vagy az, aki kiváló barátja a KGB főnökének? – kérdezte Majtényi László, utalva Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor kiegyensúlyozott kapcsolatára. – Éljen Tolsztoj, vesszen Putyin és az elnyomó hatalom! – tette hozzá. Szavait taps és füttyszó követte.

– Magyar lányok és fiúk, mindannyian legyetek politikusok, mert a politika nem mindig piszkos, nem volt az 1848 márciusában, 1956 októberében sem – kérte Majtényi László. A szónok azzal zárta beszédét, hogy a helyzet meg fog változni.

Kövesse velünk a március 15-i ünnepi megemlékezés élő hírfolyamát!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.