Májusra nyoma sem marad a Pecsának

A Városliget Zrt. műszaki igazgatója szerint a Pecsa felszámolásával véget érnek a bontási munkák a Városligetben.

MNO
2017. 03. 11. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusra végleg eltüntetik a Petőfi Csarnokot, a napokban pedig megtörténik  a fővárosi Állatkerti körúton a felújított Feszl-pavilonok műszaki átadása is – értesült a Magyar Idők.

A kormánypárti napilap Sághi Attilától, a Városliget Zrt. műszaki igazgatójától úgy tudja, hogy a Pecsa felszámolásával véget érnek a bontási munkák a Városligetben.

A felújítások, építkezések viszont még tartanak: nyáron kezdődik az Olof Palme-ház renoválása, és Sághi szerint 2018 júliusára a megadott büdzsét betartva felépülhet az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is – ez magában 38 ezer négyzetméteres múzeumközpont lesz a ligetben.

„Itt suhant el Orbán Viktor a golyóálló autóján”

 Csütörtökön a ligetben jártunk, itt olvashatja, hogy mit tapasztaltunk.

Sághy Attila kitért a közelmúltban történt incidensre is: a Ligetvédők néhány aktivistája megpróbált megállítani egy, a Pecsa bontására érkező munkagépet – a markoló azonban nem állt meg, kanalával fejbe vágott egy aktivistát, egy másikat pedig majdnem elütött. Sághy úgy látja, néhányan nem akarják betartani a társadalmi együttélés írott és íratlan szabályait, és akár életveszélyes helyzeteket is előidézve tiltakoznak.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen botrány a Petőfi Csarnok bontásával kapcsolatban: a csarnok korábbi bérlője, a kormánnyal korábban jó viszonyt ápoló Cortina Service több mint egymilliárd forintra pereli a fővárost és a Városliget Zrt.-t a 2011-ben tíz évre kötött bérleti szerződésük idő előtti felbontása miatt.

Már egy tárgyalás is lezajlott a perben, akkor a Cortinát a keresetének pontosítására szólította fel a bíróság, míg a főváros ellenkérelmet nyújtott be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.