Másodszor is betiltották az Együtt síposztását

Juhászék kokárdát fognak osztani, amelyen lesz síp. Szerinte Petőfiék is kifütyülték volna Orbánt.

MNO
2017. 03. 13. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szólás- és sajtószabadság ünnepén nem lehet visszajelzést adni Orbánnak egy füttyszó keretében” – közölte legújabb videójában Juhász Péter, az Együtt elnöke azután, hogy a rendőrök személyesen kézbesítették számukra az elutasító határozatot, amelyben a hatóság másodszor is megtiltotta a síposztást a nemzeti ünnepen.

Juhász Péter emlékeztetett: egy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény csak akkor tiltható be, ha az a közlekedés aránytalan sérelmével jár, vagy népképviseleti szerv működését akadályozza. Itt azonban egyikről nincs szó – fűzte hozzá, hangsúlyozva, hogy hamarosan benyújtanak egy újabb kérelmet a rendőrségnek, amelyben leírják, hogy kokárdát fognak osztani, mert azt talán csak szabad március 15-én.

Juhász hozzátette: bár a kokárdákon lesz síp, merthogy a kokárda és a síp ilyen értelemben összeér, hiszen Petőfiék egészen biztos, hogy Orbánt kifütyülték volna.

Az Együtt elnöke hangsúlyozta: szerdán délelőtt 10 órára, a Múzeum körútra tervezett demonstráción nem az ünneplést akarják megzavarni, csak Orbán Viktornak akarnak visszajelzést adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.