Matolcsy fia is koccinthat a lex Heinekenre

A vörös csillagos Heinekent kiszorítanák, a Matolcsy Ádám telkén üzemelő sörfőzde viszont könnyen találhat piaci rést.

MNO
2017. 03. 23. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőg vagy túlkapás – ógörögül ezt jelenti a hübrisz szó, és mindenképp rossz ómen, ha ez egyben egy startoló vállalkozás neve is.

Matolcsy Ádámot azonban nem zavarják a baljós előjelek – a jegybankelnök fia bérbe adta 2,8 hektáros balatonakarattyai földjét a kisüzemi sörfőzésbe kezdő Hübris Projekt Kft.-nek – írja aktuális számában a HVG hetilap.

Matolcsy Ádám épp akkor nyit utat a 2000 literes kapacitásúra tervezett sörfőzdének, amikor a Heinekent vörös csillaga – vagy inkább a Csíki Sör – miatt ki akarják szorítani a hazai pályáról.

A Hübris ugyan nem lesz a multinacionális vállalat komoly riválisa, de a lap szerint így is bízhat a pályázati milliókban, hiszen a sörüzem nem Budapesten működik majd. További részleteket a március 23-i HVG-ben olvashatnak az ügyről.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.