Még évekig kell várnunk a Bud Spencer parkra

A halál után öt évvel lehet valakiről közterületet elnevezni, akkor is, ha művésznévről van szó.

Koncz Tamás
2017. 03. 09. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszadobta a Fővárosi Közgyűlés az óbudai tervet, hogy Bud Spencerről nevezzék el Kaszásdűlő egyik névtelen parkját. Az ötletet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vetette fel, és parkelnevezős tömegbunyót is tartott a helyszínen – a III. kerületi önkormányzat pedig támogatta a kezdeményezést, javaslatban kérte a terület átnevezését.

A Fővárosi Közgyűlés viszont arra hivatkozva dobta vissza a javaslatot, hogy személyről közterületet elnevezni csak az illető halála után öt évvel lehetséges – és ez igaz a művésznéven ismert személyekre is. A visszautasításról Bús Balázs hivatala tájékoztatta kétfarkúékat, finoman jelezve, hogy nem ért egyet a döntéssel, Kovács Gergely pártelnök pedig honlapjukon osztotta meg a rossz hírt.

Persze ha Carlo Pedersoli még élne, néhány sztereopofonnal és nyaklevessel rendezné a közigazgatási vitát – így viszont még több mint négy évig kell várnunk a Bud Spencer parkra.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.