Meghalt a veronai buszbaleset egyik sérültje

Tizenhétre emelkedett a veronai buszbaleset áldozatainak száma, kórházban halt meg az egyik súlyos sérült.

MNO
2017. 03. 22. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életét vesztette a veronai buszbaleset egyik súlyos égési sérültje – idézi a Honvédkórház szerdai bejelentését az MTI. Ezzel 17-re emelkedett a januári tömegszerencsétlenség halálos áldozatainak száma, a buszbalesetben pedig további 25-en megsérültek.

Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója elmondta, hogy a legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be „a negyven év körüli férfi” halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott. A férfi utas volt a buszon – közölte.

Az orvosigazgató elmondta azt is, hogy a férfinak – akit ötödikként szállítottak Magyarországra – kiterjedt, hatvanszázalékos égési sérülése volt, és már szeptikus állapotban érkezett Budapestre.

Kérdésekre válaszolva közölte: egy nagyon súlyos koponyasérültet ápolnak még a kórházban, az ő állapota stabilnak mondható. Kommunikálni is lehet vele, de még idegsebészeti műtét vár rá – tette hozzá Tamás Róbert.

Az ügyben eljáró veronai ügyészség szerint emberi tévedés okozhatta a tragikus buszbalesetet, a felelős pedig a buszsofőr, aki elaludt vagy rosszul lett útközben, ez vezetett az éjszakai ütközéshez. A férfi is a súlyos sérültek között van, öntudatlan állapotban hozták haza Magyarországra – az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy most ő vagy egy másik sérült halt meg a Honvédkórházban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.