Megint felmentettek egy baranyai papot

Az esetnek állítólag elsősorban gazdasági oka van.

MN
2017. 03. 28. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban azonnali hatállyal felmentette a mohácsi plébánost Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye főpásztora – írja a Szabad Pécs. Úgy tudják, az esetnek elsősorban gazdasági oka van: információik szerint egy, az egyházmegye által elrendelt belső vizsgálat során derült ki, hogy a plébános nem tud elszámolni minden egyes forinttal, amit a plébánia kezelt.

Mint írják, az atya ma már nem szerepel a Pécsi Egyházmegye aktív papjainak listáján, és a mohácsi plébánia weblapjának a plébánosról szóló oldala már nem elérhető. Ezzel szemben néhány napja még a volt mohácsi plébános neve és fotója volt feltüntetve a plébánia honlapján.

Keresték az ügyben a Pécsi Egyházmegyét. A válaszban nem cáfolták értesüléseiket, ezek közt azt sem, hogy gazdasági ok áll a felmentés hátterében. A Szabad Pécsnek azt írták, hogy a ügyben folyamatban van az előzetes vizsgálat, és annak lezártáig nem áll módjukban további információkat adni.

Korábban egy másik baranyai papot is felmentettek a Pécsi Egyházmegyében: feljelentette magát, miután gimnazista fiúval tartott fent titkos viszonyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.