Megmagyarázta ittas vezetését a fideszes polgármester

Ruzsics Ferenc azt állítja, szervezete csak lassabb ütemben tudja lebontani az alkoholt.

MN
2017. 03. 29. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkoholos befolyásoltságban vezetett autót Keszthely polgármestere, Ruzsics Ferenc. A fideszes városvezető, akinek elvették a jogosítványát, közölte, szervezete csak lassabb ütemben tudja lebontani az alkoholt – olvasható a helyi televízió honlapján.

„Március 19-én vasárnap Keszthelyen közúti ellenőrzés céljából a rendőrség megállított. A szonda pozitív eredményt mutatott. A rendőrkapitányságon újabb ellenőrzésen estem át ahol 0,35 mg/liter légalkoholszintet, azaz igen enyhe alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg. A jogosítványomat bevonták” – írta Ruzsics. A polgármester közölte, előző nap este kilencig egy tömény italt és négy doboz sört ivott meg. Másnap fél tízkor azzal a tudattal szállt autóba, hogy a szervezetéből az alkohol teljesen kitisztult, ám a mérési eredmények nem ezt mutatták.

„Sajnos akkor még nem voltam azzal tisztában, hogy egy évek óta rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatásaként bekövetkezett egészségkárosodásom miatt a szervezetem az alkoholt sokkal lassabb ütemben tudja lebontani, mint azt egy egészséges teszi. Cselekedetem nem volt szándékos” – szögezte le. Mint írta, a hatóság jogerős döntését – melyet még nem hozott meg – tiszteletben tartja, és mindig is vállalta tetteit.

Az Index úgy tudja, nem véletlenül igazoltatták épp most Ruzsics Ferencet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.