Megvan a Fidesz–KDNP zuglói jelöltje Sápi helyére

Somodi Zoltán gyermekorvost indítják el az április 23-ai időközi önkormányzati képviselő-választáson.

MTI
2017. 03. 06. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zugló 3. számú egyéni választókerületében április 23-án tartandó időközi önkormányzati képviselőválasztás előtt tartott eseményen Pesti Imre kiemelte: olyan jelöltet indítanak, aki kötődik Zuglóhoz és életének nagy részét az itteni gyermekeknek szentelte.

Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke azt mondta, jelöltjük alkalmas arra, hogy az itteni közösség érdekeit képviselje. Somodi Zoltán csecsemő- és gyermekorvos életét a gyermekek gyógyítására fordította, és sok közösségi célt megvalósított – közölte.

Somodi Zoltán hangsúlyozta: Zuglóban él, itt telnek a napjai, és ideköti a gyermekek ellátása. Eddig is megpróbált segíteni – mondta, eredményei között említve az Utász utca egyirányúvá tételét, azt, hogy rendbe hozták a Tábornok utcai gyermekrendelőt, amely fotocellás bejáratot is kapott, hogy segítsék a babakocsival érkező édesanyákat.

Közölte: ha elnyeri a választók bizalmát, ezt a munkát folytatni szeretné, például a rendelő körüli parkolási helyzet megoldását is feladatának tekinti. Az érintett választókerület nagyjából egybeesik a gyermekorvosi praxisával, ezért ismeri az itteni embereket, a gondjaikat, és bízik abban, hogy lesz lehetősége segíteni nekik – mondta.

A főváros XIV. kerületének 3. számú egyéni választókerületében április 23-án azért tartanak időközi képviselő-választást, mert az egy évvel ezelőtt tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.

A várakozásokkal ellentétben a Fidesz nem azt a Szatmáryné Jähl Angélát indította, aki legutóbb – még ha csak 7 szavazattal is – kikapott a szocialista Sápi Attilától. A Fidesz továbbá azt reméli, hogy az Együtt és a Civil Zugló Egyesület közös jelöltje, a gyógyszertári szakasszisztens, Drevenka Mónika a baloldaltól visz majd el szavazatokat.

Korábban megírtuk, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is jelöltet indít a zuglói időközi választáson. Külön indul a Magyar Liberális Párt és a Fidesz, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Összefogás Zuglóért Egyesület viszont közös jelöltet állított Bitskey Bence személyében.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.