Most a Tények akarta lejáratni a Momentumot

A mozgalom szerint a sajtó fogalmába nem tartozik bele a „rákosista filmhíradókat idéző propagandagép”.

MNO
2017. 03. 13. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A TV2-t nem tartjuk sajtóterméknek, azért nem engedjük be őket, hogy ne tudják listázni a szimpatizánsainkat. ( ) Bár mi engedtük volna a forgatást, a szolnokiak nem voltak rájuk kíváncsiak. Ezt súlyos b*zmegelések közepette vette tudomásul a TV2 stábja” – közölte a Hvg.huval a Momentum Mozgalom azt követően, hogy vasárnap este a kormány propagandamédiuma, a TV2 Tények című műsorában a „Momentum gyáva” címmel került adásba egy lejárató riport a mozgalom szolnoki rendezvényéről.

A leleplezőnek szánt, háromperces anyagot arra hegyezte ki a Tények, hogy a momentumosok titokban szervezik a vidékjárást, hogy „csak azok legyenek ott, akik velük azonos véleményen vannak”. A TV2 álláspontja szerint ezért sem engedték forgatni a stábjukat a szolnoki eseményen, ráadásul azt is kifogásolták, hogy kérdéseket sem tehettek fel a mozgalom tagjainak.

A tisztánlátás kedvéért a Momentum a Hvg.hu-val közölte, hogy Szolnokon két rendezvényük zajlott párhuzamosan. Az országjárós esemény nyílt volt, de az aktivistáknak szóló tábor nem. A tábor házirendje miatt nem lehetett videózni, de a TV2 ezt így is megtette – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy azért nem nyilatkoztak a TV2-nek, mert álláspontjuk szerint az nem valódi médium, hanem a „rákosista filmhíradókat idéző propagandagép”.

A Tények riportja nem volt mentes a csúsztatásoktól sem: Mécs János vidékieket célzó írására utalva kifejtették, hogy az új SZDSZ „egyébként sem gondol sokat a vidékiekről”, holott a Momentum tagjai már korábban egyértelműen kijelentették, hogy szarkasztikus, ironizáló írásról van szó. A Tények azzal is ferdített, hogy szerintük a mozgalom nem árulja el, miből futotta a NOlimpia-kampányra. Az igazság ezzel szemben az, hogy a költségekkel kapcsolatban minden információ elérhető a Momentum honlapján.

Korábban már a kormányhoz közel álló valamennyi médium, a Magyar Idők, a Demokrata, a Figyelő, a Pesti Srácok és az Origo is közölt lejárató cikkeket a Momentum Mozgalomról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.