Nagy Ervin: Magunknak gyúrtuk Orbán Viktort

„Új Kádárként teremtettük Orbán Viktort, mert a társadalom igényli az apukákat” – véli a Jászai Mari-díjas színész.

MNO
2017. 03. 02. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Csak magunknak köszönhetjük, hogy posztkommunista rendszer jött létre: Magyarország alkotta meg magának Orbán Viktort és nem fordítva, mert a társadalom még mindig nem szereti az önállóságot, és inkább egy új Kádár János, egy új apuka kezébe adja a hatalmat” – mondta a HVG-nek adott interjúban Nagy Ervin.

A színész élete egyik legfényesebb élményének tartja, hogy a Testről és lélekről mellékszereplőjeként Enyedi Ildikó rendezővel vehette át a berlini Arany Medve díjat. Beszélt a Kincsemről is – mint mondta, frusztrálta, hogy Andy Vajna nem akarta őt főszereplőként látni a hazai viszonylatban óriási büdzséjű történelmi filmben, de „mindegy, hogy a kormánybiztos kit tart tehetségesnek, milyen fánkot szeret és kivel él”, a lényeg, hogy Nagy lehetett a „szuperhíró”, és ezt nem akadályozták meg.

Nagy Ervin a lap kérdésére hangsúlyozta, egyik politikai oldalon sem tenné le a garast, olyan emberekben bízik, akik őrzik szuverenitásukat, és régóta ugyanazt mondják. A teljes interjú a HVG csütörtöki számában olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.