Négy éve Ferihegy a legjobb kelet-európai repülőtér

A BUD 2020 fejlesztési projekt keretében ötven milliárd forintot költenek a repülőtér bővítésére.

MTI
2017. 03. 15. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Airport szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a ferihegyi repülőtér egymás után negyedszer vehette át ezt az elismerést. A díj történetében először fordul elő, hogy egy közép-európai repülőtér négy egymást követő évben is elnyerte a díjat.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az Amszterdamban tartott átadó után a közlés szerint azt mondta, a jövőben is a minőséget állítják a szolgáltatás fókuszába, kiváló színvonalat akarnak nyújtani az utasoknak, ezt is célozza a BUD 2020 fejlesztési projekt, amelynek keretében ötven milliárd forintot költenek a repülőtér bővítésére.

A Skytraxé a világ legnívósabb, az utasok véleménye alapján odaítélt elismerés, amelyet a légitársaságok és a repülőterek kaphatnak. A felmérés eredményét idén 550 repülőtér 13,8 millió utasának véleménye alapján állították össze.

A legjobb repülőtér díját 2013 óta folyamatosan a Szingapúr-Changi légikikötő kapja, a legjobb európai reptér az utasok szerint a müncheni Franz Josef Strauss repülőtér. Budapest a száz legjobb repülőtér listáján a 86. lett idén, ezzel megelőzve a régiós versenytársak közül Prágát és Varsót. Pozsony nem szerepel a listán, Bécs a 24. helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.