Nehéz lesz a kormányéval ellentétes választ adni a nemzeti konzultációban

Távol áll az objektivitástól a bevándorlásról szóló kérdés.

MN
2017. 03. 28. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális bevándorlásról, és – a magyar kormány szerint – a folyamatot támogató nemzetközi szervezetekről is szerepel majd kérdés az új nemzeti konzultációban, értesült a Magyar Idők.

A kormánypárti napilap idézi a kérdést, amelyre erősen irányított válaszlehetőségeket adhatnak a megkérdezettek. „Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország?” – így szól a felvetés, a válaszlehetőségek pedig a következők: 1.) „az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell”, illetve 2.) „fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap jelentette be, hogy hatkérdéses nemzeti konzultáció indul, a kormány ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy „meg tudjuk védeni határainkat, és meggátoljuk a betelepítést”.

Nemzeti konzultációt első alkalommal 2010-ben, a nyugdíjakkal kapcsolatban rendezett a kormány, majd 2011-ben az alkotmányról, 2012-ben gazdasági kérdésekről, 2015-ben – a határzár felhúzása előtt – pedig a bevándorlásról és a terrorizmusról kérdezték a lakosságot.

A levelezés lapinformációk szerint eddig hatmilliárd forintnyi közpénzbe került, miközben a kormány az irányított kérdésekkel sokszor csak saját álláspontját próbálta megerősíteni.

Azt pedig Kovács Zoltán kormányszóvivő is elismerte, hogy a bevándorlásról szóló kormányzati levél nem közvélemény-kutatás volt, hanem politikai kérdőív.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.