Nyilvános vitára hívja Lázárt a Párbeszéd társelnöke

A cél, hogy személyesen mondják el érveiket a magyar embereknek.

MNO
2017. 03. 05. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János kancelláriaminiszter a héten közölte: harcolni fog az alapjövedelem ellen, hiszen bevezetése mellett nem szól egyetlen érv sem. A Párbeszéd szerint viszont az alapjövedelem javaslata az egyetlen olyan kidolgozott program, amely azonnal és gyökeresen felszámolja hazánkban a szegénységet, és dolgozók millióinak hoz tisztes boldogulást – írja közleményében az ellenzéki párt. Szabó Tímea társelnök nyílt vitára hívja Lázár Jánost, hogy személyesen mondják el érveiket a magyar embereknek.

„Hazánkban az emberek közel fele él havi kevesebb mint 90 ezer forintból, míg milliókat fenyeget rezsi- vagy devizahátralék miatt a kilakoltatás veszélye. Ezekkel a családokkal az Orbán-kormány nem hajlandó foglalkozni, kizárólag a saját haverjaiknak osztják szét a közpénzeket” – fogalmaznak.

Mint írják, a Párbeszéd közel két éve bemutatott alapjövedelem-javaslata viszont végre olyan országot teremtene, ahol mindenki számít, ahol senkit nem hagynak az út szélén. A javaslat bevezetését a magyar emberek 76 százaléka támogatja, hiszen megértették: az alapjövedelem nem csak a néhány százezer legszegényebben segít, hanem mindazoknak a dolgozó millióknak is, akik napi tíz-tizenkét óra munka mellett 90-100 ezer forintot visznek haza – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.