Orbán: Győztes nemzetet mutat a családi szelfink

A füttykoncertet ütemes tapssal próbálta elnyomni a közönség.

MNO
2017. 03. 15. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor ünnepelünk, nem feledkezünk el arról, hogy szabadságharcaink rendre újabb megszállásokba torkolltak. Mégis a mi családi szelfink egy győztes nemzetet mutat, mi úgy tudjuk, hogy minket nem győztek le. Mi, magyarok nem egy csatában és nem egyetlen hadjáratban gondolkodunk – fogalmazott a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett díszünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette: akik csatát és hadjáratokat nyertek ellenünk, a háborút végül elvesztették.

Percről percre...

...követjük a nap eseményeit!

Közölte, hogy az 1848-as mérce és iránytű megmondja, ki mennyit ér a haza mérlegén. Megmutatja, mi a nagyság és mi a kisszerűség, mi az álomgyilkosság. 1848 mércéje meghatározza mindannyiunk személyes helyét a nemzet soraiban, és nemzetünk helyét a nemzetek soraiban – fogalmazott a kormányfő.

Kitért arra is, hogy nem állhat szándékunkban, és nem is állhat módunkban meghatározni és megtervezni utódaink sorsát. Soha nem tudhatjuk, melyik magyarban szólal meg a haza felrázó szava. Feladatunk megőrizni számukra az országot, megtartani nekik a nemzetet, és fogódzóval szolgálni, mely eligazítja őket, mit kell tenniük – fűzte hozzá.

Lehet még a magyarból valami, ha megértjük a 12 pont velejét, mely így hangzik: legyen béke, szabadság és egyetértés – hangsúlyozta Orbán Viktor. De mit kezdjünk azokkal, akik megosztottságot akarnak, akiknek egyetlen örömük, ha mások örömét elronthatják? – tette fel a kérdést, és közölte: könnyű lenne tréfát űzni belőlük, „mondhatnánk, bolond lukból bolond szél fúj”, de az erő és a sokaság kötelez, nekünk nem „a pártocskák lökdösődésében” kell helytállnunk.

A miniszterelnök közölte, most is a lázadás állapotában vannak Európa népei. „A magyar józan fajta: szemünk éles a jelekre, fülünk érzékeny az idő szavára” – fogalmazott, és hozzátette: annyi a lehetőségünk, hogy felkészüljünk a változásokra.

Az elmúlt évben a nemzetek újra fellázadtak, először az angolok, aztán az amerikaiak, és ebben az évben jön a folytatás. „Ma ismét ’48-as szelek fújnak Európában” – jelentette ki. Hozzátette: egyenes beszédre és a jövő nyílt megvitatására van szükség.

Kijelentette: lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít az európai emberek biztonsága, de nekünk számít, hogy megmaradunk-e magyarnak. A betelepítést meg kell akadályoznunk, a külföldi pénzből kitartott hálózatot átláthatóvá kell tennünk, és csak magunkra számíthatunk – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Végezetül közölte, minden nemzet csak olyan módon lehet boldog, ahogy azt a természete megszabja, és nekünk szabadság és függetlenség nélkül nem otthonunk a haza. Nincs olyan egység, aminek fenntartásáért ne kellene nap mint nap megdolgozni, soha sincs kész ország, soha semmit nem adnak ingyen, és a versenytársak nem adnak át jószántukból semmit – vélekedett a miniszterelnök.

A beszéd elején a füttykoncertet ütemes tapssal próbálta elnyomni a közönség. A tüntetők Orbán szavai közben egyebek mellett azt skandálták, „Orbán takarodj! Orbán takarodj!” és „Viktátor! Viktátor!”

Nagy szükségünk van pozitív össznemzeti ünnepekre, a magyarságnak ma is meg kell küzdenie céljaiért, álmaiért. Jó lenne az összefogás légkörében érni – mondta Tarlós István. Hozzátette: jó volna, ha egymásra figyelnénk, és nem a megfelelési kényszer alatt telnének mindennapjaink. Szabadságunk megőrzése érdekében belső és külső akadályokkal is meg kell küzdenünk, mint történelmünk során megannyi alkalommal – tette hozzá a főpolgármester.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.