Pártot alapított Gémesi György

A józan ész forradalmat hirdetett: itt az Új Kezdet. Gödöllő polgármestere az új 12 pontot is ismertette.

MNO
2017. 03. 15. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új Kezdet néven párttá alakult a Józan Ész forradalma nevű Facebook-csoport – jelentette be szerdán Gémesi György, Gödöllő polgármestere a város ünnepi megemlékezésén.

A város polgármestere úgy vélte, a márciusi ifjakhoz hasonlóan forradalmat kell csinálni. Mint mondta, nem fegyverrel vívottat, nem fülkeforradalmat, hanem a józan ész forradalmát, amelynek 12 pontja a nemzeti minimum. Ennek megvalósításához Gémesi egy új politikai alternatívát kínált, az Új Kezdetet.

Mit kíván a magyar nemzet 2017-ben? – tette fel a kérdést Gémesi, hozzátéve, hogy a 12 pontot több ezer levél és javaslat alapján állították össze. Ezek a következők:

Korábban Gémesi György lapunk kérdésére, hogy van-e értelme párttá alakulni annak ellenére, hogy a felmérések szerint töretlen a kormány népszerűsége, azt válaszolta, nagyon sok a kiábrándult ember, ezért azzal számol, hogy körülbelül nyolcszázezer-egymillió politikailag aktív ember lehet, aki szívesen szavazna, de a mostani kínálatból senki nem elfogadható neki. A baloldal láthatóan képtelen kijönni a dagonyából, nincs mondanivalója, ezért is tudta magát stabilizálni a Fidesz. Gémesi Györggyel készített korábbi interjúnkat itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.