Patai szerint Matolcsy sohasem lakott a lakásában

A bankszövetség elnöke a Heti Válasznak adott interjúban cáfolta a lakáshasználatról felreppent híreket.

MNO
2017. 03. 16. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Banki vezetőtársaimat és a Bankszövetség elnökségének tagjait időben, írásban tájékoztattam a tényről, hogy csak megerősíteni tudom, amit Matolcsy György jegybankelnök mondott: soha nem lakott a várbeli társasházi lakásomban” – jelentette ki Patai Mihály, a bankszövetség és az UniCredit Bank elnöke a Heti Válasznak adott interjúban. 

Patai kijelentése azért is figyelemre méltó, mert Matolcsy György sohasem cáfolta egyértelműen, hogy a bankszövetség elnökének lakását használta.

Ugyanakkor az ügy kirobbanása után az UniCredit belső vizsgálata sem tárt fel semmilyen szabálytalanságot.

Tavaly ősszel írta meg a néhai Népszabadság, hogy Matolcsy György jegybankelnök Patai Mihály luxuslakását használja. A Várban található Anjou Ház használata azért váltott ki megrökönyödést, mert az MNB-elnöke egy olyan intézet vezérétől bérli a lakást, amit felügyelnie kell. Ebből kifolyólag a lakáshasználat összeférhetetlenségi kérdéseket vetett fel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.