Polgári engedetlenségi akció zajlik az Emmi előtt

A tiltakozást a Tanítanék mozgalom kezdeményezte.

MN
2017. 03. 30. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgári engedetlenségi akciót kezdett a Tanítanék mozgalom az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt csütörtökön.

444 beszámolója szerint azért gyűltek össze az érettségizők, a pedagógushallgatók, a pedagógusok a Szalay utcában, hogy hátránykompenzációt kérjenek a decemberben hozott összevont szakképzés miatt. Azért is felszólalnak, hogy a tárca változtasson az osztályozás rendszerén. A nyelvi érettségi szigorítása ellen is tiltakoznak, és azt kérik, hogy a következő években legyenek sokkal tisztábbak az ilyen változások. A demonstrálók úgy vélik, a sajátos nevelési igényű tanulók helyzete is felháborító, mert fogalmuk sincs, hogy fognak érettségizni.

A tiltakozók mindaddig kitartanak a helyszínen, amíg a tárca illetékesei közül valaki nem fogadja a tüntetőket, vagy a rendőrök el nem viszik őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.