Riasztották a honvédség Gripenjeit

Nem létesített kapcsolatot a légiforgalmi irányítással egy Indiából Londonba tartó utasszállító.

MNO
2017. 03. 10. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Indiából Londonba tartó utasszállító repülőgép péntek délelőtt, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Tájékoztatásuk szerint egy Boeing 787-800 típusú repülőgép 9 óra 42 perckor lépett be Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. A magyar készültség elfogta a repülőgépet és elvégezte az azonosítást. Az utasszállító repülőgép 9 óra 55 perckor rádiókapcsolatot létesített a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal és folytatta útját London felé – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.