Robbanótestet találtak a II. kerületben

A repesz-rombológránátot félbetört állapotban találták a tűzszerészek.

MTI
2017. 03. 05. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elszállították a főváros II. kerületében, az Áldás utcában vasárnap előkerült világháborús robbanótestet – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Markovics Zita elmondta, hogy a 122 milliméteres szovjet repesz-rombológránátot félbetört állapotban találták a tűzszerészek. A robbanótestet, amely nem tartalmazott robbanószert, a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket lezárták, négy társasházat, valamint egy családi házat kiürítettek. A mintegy negyven érintett nem sokkal délután három óra előtt visszatérhetett otthonába, a területzárást feloldották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.