Saját jelöltet indít az LMP Zuglóban

A párt szóvivője közölte: céljuk a teljes magyar politikai élet megújítása.

MTI
2017. 03. 05. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál József a jelöltről szólva elmondta, Csordás Balázs Gyula huszonkét éves közgazdászhallgató, aki több mint tíz éve él a kerületben, így sok zuglói politikussal szemben nem a kerületbe jött politizálni, hanem kerületiként kezdett el a helyi ügyekkel foglalkozni.

Közlése szerint az LMP azért indít önálló jelöltet, mert a párt célja a teljes magyar politikai élet megújítása, amit „az elmúlt huszonhét év kudarcainak felelőseivel” nem tud megtenni. Emellett a többi pártéval nem összeegyeztethető elképzeléseik vannak, valamint elegük van abból a „botránypolitizálásból”, ami a magyar politikai életet és Zuglót is jellemzi – tette hozzá.

Csordás Balázs Gyula arról beszélt, hogy ő valóban az emberek problémáival szeretne foglalkozni, és megválasztásával erősödne „az emberek hangja” a XIV. kerületben. Képviselőként szeretne megoldást találni a Városliget problémáira, és javítani az egészségügy és az oktatás helyzetén – ismertette a terveit.

Juhász Péter, az Együtt elnöke és Várnai László, a Civil Zugló Egyesület elnöke szombaton közölte: közös jelöltjük a zuglói időközi önkormányzati választáson Drevenka Monika lesz.

Április 23-án azért tartanak időközi választást a XIV. kerületben, mert az egy évvel ezelőtt, máig tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.