Savköpő menyéteket is bevet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Indulnak a zuglói időközi választáson, megígérték, hogy jelöltjük a lehető legtöbbet lesz távol körzetétől.

Pintér Bence
2017. 03. 02. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Végre itt a tavasz, gondoltuk, ideje megnyerni egy választást. Zugló pedig egész közel van” – ezzel a kísérőszöveggel osztotta meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebookon a zuglói választási bizottság határozatát, ami jelölőszervezetként fogadta el a pártot az időközi önkormányzati választáson. 

A Karácsony Gergely által vezetett kerületben azért írtak ki időközi választást, mert 2016 januárjában eltűnt, és azóta sem került elő a kerület egyik szocialista képviselője, Sápi Attila, mandátuma pedig most januárban szűnt meg. Az időközi választáson külön indul a Magyar Liberális Párt és a Fidesz, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Összefogás Zuglóért Egyesület viszont közös jelöltet állított Bitskey Bence személyében.

Az MKKP elnökétől, Kovács Gergőtől megtudtuk, hogy a jelöltet hivatalosan hétfőn mutatják be, de annyit azért elárult, hogy egy debreceni illetőségű állampolgárt indítanak, akinek az tetszett meg, hogy a jelek szerint akár egy évig is elkerülheti a munkahelyét. A fő kampányígéret is ez a szokásos ingyensör mellett: mivel az emberek nem szeretik a politikusokat, ő megígéri, hogy megválasztása esetén lehetőség szerint nem fog Zuglóba menni. Néhány dolgot azonban szívesen elvinne Zuglóból Debrecenbe.

A kampány során most jobban szeretnék védeni a plakátjaikat: ehhez savköpő menyétek alkalmazására is gondoltak. A zuglói választáshoz nem vesznek igénybe közösségi finanszírozást, viszont a párt egyéb ötleteire – például a felcsúti űrállomásra és a padfestésekre – hamarosan elkezdenek gyűjteni. Kovács Gergő szerint nem probléma, hogy közben a kormány Gyulaházán „space-központ” építésére különített el összegeket, mivel az országnak szerinte az a jó, ha több űrállomást is építünk. Szerinte például elgondolkodhatnánk a Neptunusz kolonizálásán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.