Sorosék állítják: nem volt tavaly Orbán-találkozó

Állítólag a Fidesz holdudvarához tartozó háttéremberek sem hallottak ilyen megbeszélésről.

MN
2017. 03. 31. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem igaz a hír, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor és Soros György beszéltek egymással – közölte Michael Vachon, Soros New York-i sajtófőnöke az Index megkeresésére.

A Figyelő február 2-ai számában azt írta, tavaly nyáron volt egy megbeszélés Soros György és Orbán Viktor között, amelyen a kormányfő ígéretet tett arra, hogy nem nyúlnak a CEU-hoz. A hír jelentős médiavisszhangot kapott. A lap megkereste az ügyben a kormányfő sajtófőnökét, de nem kaptak válaszokat a kérdéseikre.

Az Index azt írja, bár Havasi Bertalan többszöri megkeresés ellenére sem reagált ezzel kapcsolatos kérdéseikre, a Fidesz holdudvarához tartozó, általuk megkérdezett háttéremberek azt mondták, nem tudnak ilyen megbeszélésről, és nem is tartják reálisnak, hogy lett volna ilyen.

Mint megírtuk, a szerdai sorosozó, feszült hangulat után tegnap már a Közép-európai Egyetem körül kialakult jogi kérdésekre helyeződött a kormányzati kommunikáció; az egyetem pedig a korábban beígért látványos tüntetés helyett a háttérmunkára helyezi a hangsúlyt, főleg külföldi támogatókat keresve. Miután nem vezettek eredményre a minisztériummal folytatott tárgyalások, Michael Ignatieff rektor az egyetemi polgároknak írt levelében tudatta, vasárnap Washingtonba utazik, hogy a média elé tárja az intézmény ügyét, valamint tájékoztassa az amerikai jogalkotókat a magyarországi helyzetről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.