Sorossal fizettetné ki a perköltséget a Fidesz

A frakció szóvivője szerint az amerikai üzletembernek meg sem kottyan a strasbourgi per pármilliós költsége.

MN
2017. 03. 31. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fizessen Soros, van neki elég pénze” – fogalmazott Halász János, a frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az MTI beszámolója alapján elmondta: nem szabad a magyar emberek pénzéből támogatni a „migránsbizniszt”.

Emlékeztetett, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága – nem jogerős döntésében – arra kötelezte a kormányt, fizessen a két kiutasított bangladesi migránst képviselő Magyar Helsinki Bizottságnak perköltségként 2,7 millió forintot. Emellett a bangladesieknek is járna 6 millió forint, pedig senki nem tudja, hogy a két érintett merre van a világban – tette hozzá a frakciószóvivő.

A Magyarországot elmarasztaló bírósági ítéletet elvileg és jogilag is nonszensznek minősítette a politikus, mert szerinte az európai uniós szabályok betartásáért akarják megbüntetni Magyarországot. Azt mondta: az ítélet egyértelműen megmutatta, hogy létezik egy „nemzetközi migránsbiznisz”, és „a Soros-szervezetek ebben nyakig benne vannak”.

Halász János felháborítónak nevezte, hogy „az embercsempészek után a Soros-szervezetek is pénzt szeretnének keresni a bevándorláson”. Szerinte a „migránsbiznisz” itt nem érne véget, mert ha minden ilyen ügyben támadni fogják Magyarországot, akkor 40-50 milliárd forintot is elvehetnek a magyaroktól. Ugyanis körülbelül 15 ezer hasonló ügy van: 10 ezer bevándorló jogosulatlan menekültkérelmét utasították vissza a magyar hatóságok, és több mint 5 ezer illegális bevándorlót vettek őrizetbe – fejtette ki a szóvivő.

„Ha minden ügyben megtámadják Magyarországot, az szép summa a Soros-szervezetnek” – fűzte hozzá.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.