Százmilliókért vesz autót az állam és a főváros

Suzuki Vitarával járnak majd az állami fővadászok és a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai.

MNO
2017. 03. 11. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suzuki Vitarákat kapnak a magyar tájegységi fővadászok, akik január 1-jétől látják el feladataikat a módosított vadászati törvény szerint – derül ki a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) oldalára feltöltött szerződésből.

A Napi.hu cikke szerint a Magyar Suzuki Zrt. 57 1,6-os, benzines, összkerékhajtású, GL+ felszereltségű autót szállít. Egy ilyen kocsi bruttó listaára jelenleg 5,5 millió forint, de a vadászok járművei jelentős kedvezménnyel érkeznek: bruttó 4,8 millió forintos árban egyeztek meg a regisztrációs adóval együtt. Erre jön még a 33 ezer forintos forgalombahelyezési költség.

A KEF összesen bruttó 275,3 millió forintot fizet az autókért. A pénzt a kormány egy tavaly őszi határozatban biztosította, amikor 300 millió forintot szabadított fel a 2017-es költségvetésből a vadászok eszközbeszerzéseire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.