Szélsebesen focipályához juthat Seszták jó barátja

Olcsón és gyorsan veheti meg egy titokzatos befektető a fonyódi pályát, a helyére várhatóan szállodát építenek.

MN
2017. 03. 30. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek alatt lezavarhatja a fonyódi focipálya értékesítését a helyi önkormányzat: a gyönyörű helyen fekvő, 22 ezer négyzetméteres területet potom százmillió forintért adnák el egy olyan vállalkozónak, akinek még a neve sem szerepelt az önkormányzati képviselők elé terjesztett beadványban.

 A fideszes polgármester, Hidvégi József ettől függetlenül március 16-án részletes tájékoztatás nélkül átnyomta az ügyet a szintén kormánypárti többségű testületen, április 4-e után pedig megszavazhatják az eladást is – írja az Index.

A portál szerint az üzlet azért ennyire sürgős, mert a vállalkozó egy olyan pályázati forrásból venné meg a pályát, aminek hamarosan lejár a határideje. Az Index azt is tudni véli, hogy a titkozatos bejelentkező Rátky Miklós ügyvéd, aki az egyetem óta barátja Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, a focipálya helyén pedig hamarosan többmilliárdos szállodaberuházás kezdődhet. 

Rátky volt az egyik ügyvéd, aki az NFM felkérésére az államot képviselte a devizahiteles perekben, de dolgozik a vizes vébét szervező Bp2017 Nonprofit Kft.-nek is. Emellett felügyelőbizottsági tag volt az NFM által felügyelt, nemrég megszűnt állami Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft.-ben. Rátky felesége pedig a szintén az NFM által felügyelt Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. igazgatósági tagja.

 Hidvégi József polgármester a lap kérdésére megerősítette, hogy Rátky Miklósról van szó, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az ügyvéd csak jogi képviselője a vevőnek. A portál megkereste Rátky Miklóst is, de az ügyvéd nem válaszolt az e-mailekre, és sosem volt elérhető, amikor munkatársaival beszéltek. Így azt sem tudták megkérdezni, hogy kinek a nevében tette az ajánlatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.