Közel tíz tonna hústerméket kellett zárolni és megsemmisíteni abban a peresztegi húsüzemben és boltban, amelyet a napokban ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
A Nébih szakemberei döbbenetes állapotokat találtak az üzemben, amely számos Győr-Moson-Sopron megyei üzlet beszállítója volt.
A dolgozók és a vezetőség szinte az összes lehetséges szabályt megszegte munka közben: a ellenőrzés időpontjában éppen csatornadugulás volt a húsfeldolgozóban, a szennyvíz pedig a kolbászérlelő terem padlóján csordogált, a pácolós hűtőkamrában tárolt élelmiszereken pedig egérrágás nyomait lehetett felfedezni.
Az üzem egésze annyira túlzsúfolt volt, hogy több munkafolyamatot – például a sertésfejek főzését és a zsírsütést – szabad ég alatt végeztek, a selejtet és a visszárus termékeket pedig együtt tárolták a forgalomba hozható áruval. Folyó meleg víz sehol sem volt az üzemben, kezet mosni nem lehetett, és a fertőtlenítő berendezéseket sem használták a dolgozók; ha mosogattak, akkor egy fatüzelésű kazánon melegítettek hozzá vizet.
Mindezt csak betetőzték az adminisztratív hiányosságok: az alkalmazottak egészségügyi alkalmassága két éve lejárt, gyártmánylapot tizenkét termékről tudtak bemutatni, holott az árlista szerint a boltban ötven termékféleséget készítettek. A termelésről napi nyilvántartást nem vezettek, ráadásul a megengedettnél jóval nagyobb mennyiségben gyártottak élelmiszereket.
A súlyos hiányosságok miatt a Pál-Húsbolt és Feldolgozó Kft. kereskedelmi és előállítói tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, a vállalkozót pedig kötelezték a termékvisszahívásra. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.