Tarlós felesége is a ringben

Tarlós István felesége is vitába került a közterületesekkel. Ettől még igaza lehet a főpolgármesternek.

MN
2017. 03. 30. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyiségi jogokat sértő adat került nyilvánosságra Tarlós István családjáról. Miután a főpolgármester az ATV-nek elmondta, hogy egyik rokonát a közelmúltban közlekedési szabálysértés miatt felelősségre vonta a közterület-felügyelet, a 168 Órához egy „megbízható forrás” eljuttatta annak bizonyítékát, hogy nem másról, mint a feleségéről van szó, és azt is, hogy hol, mikor és hogyan történt az eset, illetve azt is, hogy azóta mi történt az ügyben.

Az nem derül ki a cikkből, hogy a szavahihető forrás a III. kerületi közterület-felügyeletnél, az ezt irányító III. kerületi polgármesteri hivatalnál vagy a rendőrségnél dolgozik-e, az is igaz ugyan, hogy az ellenkezője sem. Mindez azért merül föl, mert a konkrét esetről és a jogi vonatkozásokról hiteles adatokhoz leginkább ezeken a helyeken lehet hozzáférni. A hetilap cikke arra tereli olvasói figyelmét, hogy a főpolgármester a feleségével történt eset miatt kritizálja a közterület-felügyelet büntetési gyakorlatát. Mint írja, „Tarlós István ezt követően indított hadjáratot a közterület-felügyelet ellen”.  Az csupán föltételezés azonban, hogy Tarlósnak ezért juthatott eszébe szóvá tenni a botrányt. Az ugyanis ettől függetlenül is eszébe juthatott, hogy egy alapos hadjárat végre elindíthatja azt a folyamatot, hogy a kerületi polgármesteri hivatalok polgárpukkasztó pénzbehajtó gyakorlatát megvizsgálják és megszüntessék. Egyelőre ugyanis ez még nem jutott eszükbe. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.