Tarlós feleségét büntethették meg a közteresek

Állítólag szabálytalanul közlekedett autójával a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél.

MN
2017. 03. 30. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István főpolgármester az ATV-ben elismerte, hogy „egyik rokonát” megbüntették közlekedési kihágásért a közterület-felügyelők. A 168 Óra azonban úgy tudja, valójában a feleségéről van szó: Tarlós Istvánné február 7-én reggel fél nyolckor közlekedett szabálytalanul a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél saját tulajdonú gépkocsijával.

A lap szerint február 21-én Tarlós felesége vitatta a bírság jogalapját, így az ügyet a közterület-felügyelet átadta a rendőrségnek.

Mint ismeretes, polgári engedetlenségre szólított fel a napokban Tarlós István, miután kiderült, hogy a fővárosi közterület-felügyelők sokszor csak kamerafelvételek alapján bírságolnak akár 50 ezer forintra is szabálysértőnek tartott autósokat – a felháborodott főpolgármester szerint csak kevesen látják tisztán, hogy a köztereseknek mihez van joguk és mihez nincs, és egyáltalán kiszabhatnak-e ilyen helyzetben bírságot.

A térfigyelő kamerás büntetések ügyében hangsúlyozta, a közterület-felügyelőknek nem az a feladatuk, hogy üldözzék az autósokat, hanem hogy szolgálatot lássanak el. Csütörtökön pedig úgy fogalmazott, „lehet még az is, hogy jogszabályt kéne módosítani, az is lehet, hogy társulásban kéne a kerületekkel a szervezetet működtetni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.