Tarlós nem indul 2019-ben?

Nem tervezi Tarlós István, hogy harmadszor is megküzdjön Budapest főpolgármesteri címéért.

MNO
2017. 03. 12. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pillanatnyilag nincs olyan elhatározásom, hogy olyan nagyon pályázni akarnék, még kevésbé kilincselnék vagy pedáloznék ezért” – jelentette ki a főpolgármesterségről az ATV Heti napló című műsorának első adásában Tarlós István.

A Fidesz támogatásával kétszer is fővárosi választást nyerő politikus elárulta, 2014-ben sem kapaszkodott a székébe. Most nem ajánlaná senkinek, hogy nagy összegben fogadjon arra, ott lesz a szavazólapon 2019-ben – írja szemléjében az Index.

A műsor témái között az MTI szerint szóba került, hogy Budapesten egyes helyeken szabálytalan autós kanyarodás miatt kamerafelvételek alapján sok esetben ötvenezer forintos közigazgatási bírságot szabnak ki. A főpolgármester ennek kapcsán azt mondta: számtalan alkalommal előfordul, hogy senki nem szól semmit, aztán hetek múlva, csak a kamera alapján kiküldenek egy büntetést. Ez teljesen szabálytalan, jogszerűtlen. Hozzátette: ezt semmi szín alatt nem támogatja.

A riporter emlékeztette a főpolgármestert arra, hogy az olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezés kapcsán az összegyűjtött aláírások leadása előtti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre kijelentette, elzárkózik attól, hogy egy népakaratot kijátszanak, később pedig az olimpiai pályázat visszavonásáról döntöttek. Tarlós István határozottan cáfolta, hogy ez a népakarat kijátszása lett volna, jelezve: a kérdés arra vonatkozott, hogy előfordulhat-e a számlálás lassítása, vagy hogy a népszavazást szándékosan a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezőről szóló döntése utánra írják ki. Erre mondtam, hogy ilyeneket nem fogunk csinálni – szögezte le a politikus.

Tarlós István szerint az aláírásgyűjtéskor feltett kérdés alapján – amely arra vonatkozott, hogy az aláíró egyetért-e azzal, hogy Budapest vonja vissza az olimpiai pályázatát – a népszavazási kezdeményezést csak az írta alá, akik azt akarja, hogy ne legyen olimpia Budapesten.

A jelenleg 68 éves Tarlós 1990-től 2006-ig Óbudát vezette, majd 2010-től a fővárost. Politizált az SZDSZ színeiben, majd a Fidesszel kötött szövetséget, de pártonkívülinek tartja magát. Az utóbbi években sokszor volt konfliktusa Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, aki mindig felrója Budapestnek, hogy aránytalanul sok pénzt vesz fel a költségvetésből.

Legutóbb az olimpiai népszavazásos aláírásgyűjtést követően hagyta cserben a Fidesz, amikor a korábban nemzeti ügyként aposztrofált olimpiát Budapest ügyeként kezdték emlegetni. Lázár János is kijelentette, hogy az olimpiai fejlesztéseket nem kapja meg a főváros. Később ezt a kijelentést korrigálta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.