Tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban

MTI
2017. 03. 18. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Emellett 16 egyházmegyei karitászközpontban és további hét gyűjtőponton, Budapesten például a Szent István-bazilikánál is várják a segélyszervezet munkatársai a felajánlásokat. Azt írták: bármilyen tartós élelmiszer – liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – leadható, akár 1 kilogramm liszt is segítség.

Az adományokat a Katolikus Karitász önkéntesei személyesen juttatják majd el, átlagosan 8-10 kilós csomagok formájában a rászorulóknak. A kisgyermekes családok csomagjait a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatnak a hívek a karitász segítő munkájába, az 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal járulnak hozzá a rászorulók megsegítéséhez – olvasható a közleményben. A tartósélelmiszer-gyűjtést a segélyszervezet minden évben megszervezi, tavaly 186 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 25 000 családnak, idős, beteg, egyedülálló embernek tudtak segíteni. A karitászközpontok és a gyűjtőpontok címei megtalálhatók a Karitász.hu oldalon.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.